Двама руснаци са извършителите на  дръзките кражби  от хипермаркети в

...
Двама руснаци са извършителите на  дръзките кражби  от хипермаркети в
Коментари Харесай

Руснаци са обирджиите на пловдивските магазини, хванаха ги в София


Двама руснаци са причинителите на  дръзките кражби  от хипермаркети в Пловдив през юни. Те бяха разкрити след бързо  следствие от пловдивските криминалисти и задържани в София, където са се укривали  след двата си сполучливи удара, оповестява БНР.  

Ловките престъпници  станаха известни  като „ нощните алпинисти “,  заради  ексцентричните им способи – навлизане  през покрива и втурване с въжета. 

По този метод двамата руснаци направиха обирите на пари и артикули от магазините „ Зора “ и „ Пепко “  на бул. „ България “ и на   " Бриколаж " в квартал „ Южен “. 

Тогава крадците съумяха да влязат вътре през покрива, без да задействат охранителните системи. Те са  действали като професионални алпинисти.  Изрязвали са дупки на покрива на магазините и оттова са се спускали по въжета вътре. После отново по този начин са се изкатервали с откраднатото.  

И в двата случая СОТ-ът не се е задействал. 

На 2 юни те нападнаха двата магазина на бул. " България ", някогашният Практикер, в този момент Лидъл и друга верига, отмъквайки  над 10 000 лева, скъпи мобилни телефони и друга техника. 

Пет дни по-късно по същия метод беше обран и търговски обект на бул. " Македония ", откъдето отмъкнаха към 3000 лева. 

Въпреки атрактивните си качества, двамата руснаци бяха разкрити, а след това и задържани на 24 юни в София.  

Те са работели в съветски фармацевтични компании, нямат статут на непрекъснато пребиваващи в България, пристигнали са у нас с визи. 

Разследват се и други евентуални техни закононарушения на българска територия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР